Παίχτε μπάλα ρεεεεε

Δεν αναφέρομαι στο επικείμενο ματς με την Αλβανία. Η ελληνική ψυχή θα επικρατήσει και πάλι, όπως και άλλοτε. Γιατί, ως γνωστόν, μόνον οι Έλληνες έχουν ψυχή. Οι κουτόφραγκοι την ξεπούλησαν στο λατινικό ράτσιο (τόσο διαφορετικό από τον λόγο τον ελληνικό), οι Ασιάτες έχουνε περίσσευμα ψυχής και το εκτονώνουν σε αδελφοκτόνους πολέμους και βαρβαρικά έθιμα. Τα έχει πει αυτά κι ο Αριστοτέλης. Και οι Αλβανοί; Αυτοί είναι οι μπάσταρδοι αδερφοί μας, στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη; Μπάσταρδοι απλώς. Δέστε πόσο κομφορμιστική είναι η εθνικοφροσύνη: σε κρίνει από το αν η μανούλα σου ήτανε παντρεμένη με τον μπαμπά σου. Η μητέρα η δικιά μας, που βγάζει μαυροτσούκαλα τουρκόσπορα και γασμούλα ξανθογάλανα, καθώς και όλα τα ενδιάμεσα σχέδια και χρώματα, τον είχε τελικά στεφανωθεί τον συγχωρεμένο;

Όχι λοιπόν, θα σας πω για μια είδηση που μισοάκουσα τρώγοντας σουβλάκια: ό,τι δεν έπιασα να το συμπληρώσετε, σας παρακαλώ, να μην παραπληροφορούμε. Η ομάδα της Βουλής των Ελλήνων δεν έπαιξε σε ματς με την Τουρκία γιατί αυτοί οι διάολες (που λένε και τα Ημισκούμπρια) κάλεσαν την ομάδα των «Σκοπίων» ως Μακεδονία. Οι βουλευτές μας επισήμαναν ότι κάτι τέτοια οδηγούνε τα Σκόπια σε απομόνωση. Ναι.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

Τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα αν κάποιοι γείτονες μας αποκαλούσαν Αθήνα (με το ιστορικό επιχείρημα πως οι Αρχαίοι Έλληνες είναι όλοι νεκροί); Αλλά εμείς έχουμε τα λεφτά (όχι αυτοί), εμείς είμαστε στην ΕΕ (ας ανήκανε κι αυτοί στη Δύση, τιτοϊκοί βρομορεβιζιονιστές), και θα λέμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και Σκόπια και Τέτοβο και Μοναστήρι και Βαρδαρία, και όπως γουστάρουμε — κι άσε τον υπόλοιπο κόσμο στην πλάνη του.

Έτσι, επειδή γουστάρουμε λέγαμε τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου ‘Αλβανόφωνους’ (μάλλον μην τυχόν και πικαριστούν οι Σέρβοι αδερφοί και πάνε να ξεπλύνουνε τα ντόλαρς σε άλλη βρύση), κι επειδή γουστάρουμε ονομάζουμε όσους Τούρκους της Θράκης Μουσουλμάνους. (Αλήθεια, η Συνθήκη της Λωζάννης πώς αποκαλεί τους συμπατριώτες μου στην Πόλη; Να ξέρω, αφού εμείς με τη Συνθήκη της Λωζάννης συμπλέουμε.) Δε λες πάλι καλά που δεν έχουμε γνώμη για το πώς πρέπει οι Μολδαβοί (πόρνες και ξεβράκωτοι εξ ορισμού σχεδόν) να αποκαλούνε τη χώρα τους; Κι ευτυχώς το Λουξεμβούργο είναι πιο φραγκωμένο από εμάς, μπορεί να κάναμε λόμπυ με το Vlaams Blok για να τους την πέσουμε… Πάντως, εν κατακλείδι, ωραίο αλλά και εύκολο είναι να δικαιώνεις την ιστορία σου εις βάρος των φτωχών.

Άντε, Ελλάς ολέ ολέεεεεε.

8 σκέψεις σχετικά με το “Παίχτε μπάλα ρεεεεε

 1. Ωχ! Σαν πολύ ρατσιστικό και εθνικιστικό δεν ήταν αυτό το post; Διακρίνω μία σύγχυση στη σκέψη σου. Πως κατάφερες και τα χώρεσες όλα τα ζητήματα σε 4 μόνο παράγραφους ξενικώντας με βασικό θέμα το παιχνίδι ποδοσφαίρου;

  Μου αρέσει!

 2. 1ον και κυριότερον: τι σημαίνει «γασμούλα»;2ον: (περί ιστορικής αλήθειας) η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Δε μπορώ να δεχτώ ότι το ποιος είναι απόγονος(ΤΜ) του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθορίζεται από το πού έφτασε ο ελληνικός στρατός το 1913. Δηλαδή τι παίζει τέλος πάντων, οι σλαβόφωνοι νοτίως της Φλώρινας που εξελληνίσθηκαν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι ελληνόφωνοι βορείως της Φλώρινας που εκσλαβίσθηκαν δεν είναι; (Υποχρεωτική υποσημείωση: «Μέγας Αλέξανδρος» ιζ ε ρέτζιστερντ τρέηντμαρκ οφ δε χελένικ νέισον. (C) για το όνομα «Μακεδονία» 11.000.000BC-2005AD για την ελληνική γλώσσα σε όλον τον κόσμο Στέλιος Παπαθεμελής, Μάκης Ψωμιάδης, Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης, Δημοσθένης Λιακόπουλος. Ολ ράιτς ριζέρβντ.)

  Μου αρέσει!

 3. Με κάλυψε ο J95, απλώς να προσθέσω πωςα) οι εθνικές μυθολογίες κάθε λαού είναι (και πρέπει να παραμένουν) δικό του πρόβλημα, πρόβλημα που τελικά πρέπει και να επιλύεται ένδοθεν.β) κάθε λαός μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως θέλει. Οι χριστιανοί Κούρδοι αυτοαποκαλούνται Ασσύριοι. Να τους μηνύσουμε;γασμούλος: (ο) ουσ. ο γεννημένος από Φράγκο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα (από το Μείζον των Τεγόπουλου-Φυτράκη)

  Μου αρέσει!

 4. Αμφιβάλλω αν η ιδεολογική χρήση της ιστορίας πρόκειται να σταματήσει κι αν ακόμα καταφέρναμε να διαπιστώσουμε και να ελέγξουμε όλες τις ανακρίβειες παγκοσμίως. Αν ήταν ζήτημα απλής «ανακρίβειας» των μεν ή των δε, ακούσιας παρανόησης δηλαδή, ίσως επιδεχόταν διόρθωσης. Είναι ωστόσο ζήτημα πολιτικής και, άρα, συνειδητής επιλογής.

  Μου αρέσει!

 5. Το πρόβλημα πολλών Ελλήνων είναι ότι κολλάνε στις ταμπέλες Έλληνας, Σκοπιανός, Αλβανός κ.ο.κ. Κάθε λαός, κάθε ομάδα ανθρώπων, κάθε οικογένεια ακόμα έχει το μερίδιο τους σε φανατικούς βλάκες. Το πώς προκύπτει κάποιος να περάσει τη γραμμή αυτή και να αρχίζει να φανατίζεται υπέρ το δέον με τα «εθνικά» ζητήματα μπορεί να μελετηθεί από ψυχολόγους και κοινωνιολόγους.Είναι τουλάχιστον υπερβολικό να αντιδρούμε λες και καιγόμαστε όταν βγαίνει κάποιος αμόρφωτος ή πονηρός ή ηλίθιος από οποιαδήποτε πλευρά και «διεκδικεί» την ιστορία μας κλπ. Είναι γελοίο να τον παίρνουμε καν στα σόβαρα.Νομίζω ότι οι καβγάδες τέτοιου τύπου (θυμάμαι κάτι απίστευτους παλιότερα στο usenet) γίνονται από άτομα παρόμοιας νοητικής εμβέλειας.Ευτυχώς υπάρχουν και Αλβανοί, Έλληνες, Σκοπιανοί που έχουν πιο σοβαρές και δημιουργικές δουλειές να κάνουν από το να ασχολούνται με το τίνος είναι πρόγονος ο Μεγας Αλέξανδρος.Εξάλλου υπάρχουν άλλα φλέγοντα και πάνω από όλα πραγματικά προβλήματα και όχι σαν αυτά που είναι μόνο στο μυαλό μας.Α.Π.

  Μου αρέσει!

 6. Με καλύψατε, είστε ένα καταπληκτικό κοινό, ευχαριστώ, ευχαριστώ (ΠΑΙΓΝΙΩΔΩΣ εκφράζομαι: μη με παρεξήγησετε).Επειδή, αν και επιστήμονες (wow) δεν είμαστε από τον νεφοσκεπή Τιτάνα, έχει κεφαλαιώδη σημασία να κρίνουμε τα δικά μας λάθη και εγκλήματα. Λ.χ., το πιο εύκολο είναι να στηλιτεύουμε την Τουρκία των τελευταίων 50 χρόνων. Πιο αξιόπιστα όμως (και τίμια, αποτελεσματικά και με κίνδυνο του κεφαλιού τους) το πράττουν οι Τούρκοι διανοούμενοι. Γνωρίζω προσωπικά Μακεδόνες που πολεμούνε τους δαίμονες στο δικό τους «κρατίδιο» (φαντάσου τι είναι η κολοβή Κύπρος 'μας', αν η Δ. της Μακεδονίας είναι 'κρατίδιο'). Έτσι πρέπει να γίνεται.Τέλος, για να κλείνει κι αυτή η συζήτηση, σας παρακαλώ να αποφεύγονται τα «Σκοπιανοί» (εδώ τουλάχιστον), στα πλαίσια του σεβασμού του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των άλλων.

  Μου αρέσει!

 7. Ναι ρε παιδί μου, χαλάρωσε όμως, δεν παίρνουμε δα και κεφάλια. Εγώ νομίζω ότι κάνεις λάθος αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις λάθος λόγω wrong input και στο να κάνεις λάθος λόγω software bug. Δε νομίζω ότι έχεις software bug φίλε ΑΠ. Και δεν είμαι και σίγουρος ότι διαφωνώ μαζί σου επειδή έχω correct input. Σε 20-30 χρόνια θα ξέρουμε (δεν είναι και ιδιαίτερα ψηλά στις προτεραιότητές μου το συγκεκριμένο ζήτημα :)).

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s