2-0, τέλος

Το κάζο της παρανόησης του εξώφθαλμα ειρωνικού κειμένου του oldboy είναι κατ’ αρχήν απολαυστικό, ιδίως για έναν χαβαλέ και χαβαλεδιάρη σαν κι εμένα: τόση σοβαροφάνεια, τόσα παραθέματα, τόση αυθεντία να πάνε στον βρόντο. Επί της ουσίας, πρόκειται για κάζο και φιάσκο μιας ολόκληρης γενιάς επιτιμητικά καμαροφρύδηδων, μηχανιστικά εργαλειοφρόνων και — εν τέλει — καρατσούμπαλων διανοουμένων, που ζούνε τεμπέλικα στην εύφορη και περίκλειστη κοσμάρα τους.

Ήθελα να γράψω απόψε για το «παλιό καλό ελληνικό» σινεμά και πόση δυσφορία μου προκαλούν οι κωμωδίες του. Αλλά δεν μπορώ. Ήθελα να γράψω ότι αυτό του Χατζιδάκι είναι κατά πολλές τάξεις μεγέθους σημαντικότερο, τολμηρότερο κι ευρηματικότερο τραγούδι από, λ.χ., τις πολύ πολύ βαρετές Μπαλάντες της Οδού Αθηνάς, και να σοκάρω λίγο. Αλλά δεν μπορώ. Γελάω ακόμα.

Άντε, καλή βδομάδα. Πάντα τέτοια.

8 σκέψεις σχετικά με το “2-0, τέλος

  1. ok αν είδα καλά η τάξη επανήλθε. καλύβας στην Κ, ο είρων στο βλογ του. πάντως σοβαρά τώρα, έχει δίκιο ο θας, μάλλον δεν είναι πολύ αστείο είναι εφιαλτικό.

    Μου αρέσει!

  2. Δεν είναι μόνο ένα (1) το «λάθος» του κ.Ρήγου.Και δεν κατάλαβε το άρθρο του Κ.Κωστάκου και δεν μπόρεσε να γράψει ένα άρθρο- απάντηση στοιχειωδώς,κατανοητό.Το άρθρο δεν έχει αποδέκτες, δυστυχώς.Και αυτό αφορά, σε κάποιο βαθμό και την «ΑΥΓΗ», ίσως. Αν και δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να το αποτρέψει ή να το διορθώσει, οπότε το πρόβλημα καθίσταται, βαθύτερο, μάλλον..

    Μου αρέσει!

  3. @talos: 2-1, εντάξει.@το βυτίο: «εφιαλτικό», ίσως. Ακόμα περισσότερο: αποκαλυπτικό. Μιλάμε για έναν κόσμο που γράφει χωρίς να διαβάζει, που μιλάει χωρίς να ακούει, που παραθέτει χωρίς να καταλαβαίνει. Κι άλλα πολλά. Κι ο κόσμος αυτός φρονεί ότι πρέπει να μας διδάσκει, να μας διαφωτίζει, να μας φρονηματίζει. Θα σου έλεγα ότι έχω ξανασχοληθεί με το θέμα από μια ελαφρώς διαφορετική σκοπιά εδώ, αλλά γκρινιάζεις που αυτοπαρατίθεμαι συνέχεια.@Σπίθα: Συμφωνώ μαζί σας.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s