Εκ πείρας

Κουρτίνα Μέριλυν

Άνοιξα μπλογκ το 2004 και στα ελληνικά το 2005. Στο fb μπήκα το 2008. Είμαι λοιπόν σε θέση να έχω κάποιες απόψεις για τη σοσιαλμηντιακή ζωή.

Το κοινό

Αν γράφετε ή αν ανεβάζετε φωτό και βίντεο επειδή πιστεύετε ότι θα αρέσει σε ένα συγκεκριμένο κοινό, προσέξτε καλά: αργά ή γρήγορα το κοινό που εξυπηρετείτε θα σας βαρεθεί. Το μόνο κοινό για το οποίο αξίζει να γράφετε ή να ποστάρετε είναι

  1. είτε το Κοινό, ως αφηρημένη έννοια (θα είστε προσεκτικοί και ακριβείς),
  2. είτε ο εαυτός σας (θα είστε συνεπείς και τίμιοι),
  3. είτε γκομενάκι (θα μεγαλουργήσετε ή όχι).

Ομολογητές;

Κάθε φορά που αισθάνεστε ομολογητές ή και μάρτυρες της ελευθερίας του λόγου, κάτι που μέχρι κι εγώ το έχω πάθει τόσα χρόνια στο κουρμπέτι πια, αναλογιστείτε μήπως ο γενίτσαρος που σας καταδιώκει είναι απλώς ποντικός ή, χειρότερα, κάποιο αδύναμο παιδί. Βεβαίως για να φτάσουμε εκεί έχουμε ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο πως απλώς λέτε κοτσάνες ή δείχνετε αηδίες προσπαθώντας να φανείτε κάπως προχώ και στην αιχμή, λιγάκι κόντρα στο ρεύμα ― ή ό,τι σας φαίνεται για ρεύμα.

Γνώμη μο

Βεβαίως και όλοι έχουμε γνώμη ή αναμένεται από εμάς στο σοσιαλμηντιακό παζάρι να έχουμε γνώμη για κάθε θέμα που ανακύπτει, ή και χωρίς να ανακύψει. Αν πρέπει οπωσδήποτε να την πούμε, καλό είναι μην τη διατυπώνουμε σαν να είναι δόγμα ή σαν να γνωρίζουμε το θέμα μέσα-έξω, ιδίως αν δεν το γνωρίζουμε.

Σφρίγος και νεότητα στα ΜΚΔ

Όντας σοσιαλμηντιακά υπεραιωνόβιος σε γατίσια χρόνια, πρέπει να αποκαλύψω ένα από τα μυστικά της διάρκειάς μου σε αυτά. Παραμένω απτόητος και κεφάτος παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της Βλακείας και παρά τους πανταχού ακροβολισμένους μαλάκες γιατί ποτέ δεν πίστεψα ότι έχω πάντα δίκιο. Ακόμα κι όταν περιτριγυριζόμαστε από μαλάκες δεν έχουμε πάντα δίκιο: ίσα ίσα, μια τέτοια πεποίθηση είναι σύμπτωμα της σταδιακής μας έκπτωσης σε μαλάκα.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εκ πείρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s