«Δεν είσαι δομικά αστός»

Photo 12-11-15 - 22 19 48

Γιώργος Παπαναγιώτου: Πάντως επειδή δεν θέλω να σε αδικήσω: υπάρχει μια ωραιοπάθεια, δεν θα την πω ναρκισσισμό γιατί δεν τους λείπει η ενσυναίσθηση, σ[τον Παπαγιώργη] και στον Βακαλόπουλο και σ’ όλη τη γενιά, που αφορά την εποχή και τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα, μια ωραιοπάθεια εμπειρίας και ματιάς στον κόσμο, κατ’ επέκταση ανάγνωσης και καταγραφής του. Ως αποτέλεσμα αυτής προκύπτει αυτό που χαρακτηρίζεις ακατανόητο. Νομίζω αντιστέκεσαι ― υγιές ― να υποκύψεις στη λογική της. Όσοι αφήνονται σ αυτήν γίνονται δέσμιοι. Συχνά τους αρέσει κι ο Σαββόπουλος 😛

Σραόσα: Σωστά το θέτεις. Εμένα και ο μη-δοκιμιακός πρώιμος Βακαλόπουλος μού άρεσε, και ο Σαββόπουλος μέχρι τα Τραπεζάκια: είμαι ένας απλός χαρούμενος άνθρωπος κατά βάθος.

Γιώργος Παπαναγιώτου: Εγώ νομίζω ότι είσαι κάτι περισσότερο σ’ αυτό τον κομμάτι: δεν είσαι δομικά αστός. Αυτό που περιγράφω παραπάνω είναι μια αστική συνθήκη. Μια συνθήκη παραγωγής αστικών υποκειμένων που ωραιοποιούν τα τραύματα τους για να τα αντιμετωπίσουν. Κτγμ τα μεγεθύνουν τελικά γιατί δεν αποστασιοποιούνται από τη συνθήκη αλλά τη μεγεθύνουν ως πεδίο ανάγνωσης και παραγωγής λόγου. Εσύ πιστεύω ότι δεν υποφέρεις από αυτό, άσχετα αν μεγάλωσες σε πόλεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ως αντιδιαστολή επέλεξες τη λέξη «απλός», το άγιο δισκοπότηρο του αστού, αυτό που ποτέ δεν βρίσκει. Τέλος συνεδρίας, 100€ σε bitcoin, ευχαριστώ.

(Γιατί κάποιοι διάλογοι στο φέισμπουκ αξίζουν να απαθανατίζονται.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s