Μπλογκ το 2020;

Photo 16-5-20, 23 42 24

Άνοιξα το μπλογκ σχεδόν για πλάκα γιατί ζήλεψα τον Τάλω, μετά μου φάνηκε ότι θα λειτουργούσε άριστα ως χρήσιμο αποθετήριο κειμένων μου.

Και πού αλλού να δημοσίευα;

Άκρες στον λογοτεχνικό κόσμο της Ελλάδας δεν είχα, και ούτε θα αποκτήσω: με περιορίζουν η απόσταση, οι μειωμένες αντοχές, η απροθυμία να πάρω στα σοβαρά τον εαυτό μου, καθώς και η αμέλεια στην καλλιέργεια και φροντίδα διασυνδέσεων. Επίσης, φευ, είμαι ατάλαντος, ιδίως σε σύγκριση με τις λαμπρές «γραφίδες» των νεοελληνικών γραμμάτων.

Επίσης οι εφημερίδες και τα περιοδικά ήταν εκτός συζήτησης, αφού τον επαγγελματικό δρόμο προς τις εφημερίδες μού τον έκλεισε ο πατέρας μου νωρίς (ευχαριστώ, πατέρα, όπως σε ευχαριστώ που δεν είσαι αυθεντία σε τίποτα, ώστε να πρέπει και σε αυτό να αναμετρηθώ μαζί σου περιφέροντας τα στίγματα των υικών Παθών μου).

Παράλληλα, όπως ο Πρύτανης των Ελλήνων μπλογκάδων μού τόνισε κάποτε, όσα γράφω εδώ μέσα (και ελάχιστα αλλού) είναι για μένα πάρεργο: αλλού δραστηριοποιούμαι, άλλη δουλειά κάνω, αλλού πατάω, αλλού βρίσκομαι ― εδώ καλά καλά δεν ανέβαζα κείμενα για να βρω γκόμενες, παρά για το γούστο… Με άλλα λόγια, μου λείπει και η δέουσα σοβαρότητα και αφοσίωση που απαιτεί η ενασχόληση με τη Γραφή (με γάμμα κεφαλαίο).

Πιθανόν για όλους αυτούς τους λόγους γράφω ακόμα εδώ μέσα, και πρόκειται να συνεχίσω. Άλλωστε μού είναι απεχθής η αδυναμία αρχειοθέτησης και η λήθη που συνοδεύουν όσα γράφονται στα σοσιαλμήντια.

Άσε που το μπλογκ, εκτός από το ωραίο ταξίδι, μου έδωσε και τα τρία βιβλία μου: το Νάφε, το Κυρίως το σεξ και το De amore· ας είν’ καλά και πολυχρονεμένος ο παλαβός ο άνθρωπος που πήγε και δημοσίευσε τα ξινόμηλα που γράφει ένας ψευδώνυμος άσχετος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s